Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Česká polícia pátra po nebezpečnom Slovákovi: Podozrivý z vraždy! Mrazivý opis jeho činov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Policie ČR)

FRÝDEK-MÍSTEK - České policajné zložky aktuálne zamestnáva pátranie po nebezpečnom mužovi. Ide o 52-ročného Slováka Jozefa Popušu, ktorého podozrievajú z vraždy. Hľadaný môže byť ozbrojený a nebezpečný. Ochrancovia zákona odporúčajú, aby sa ho ľudia nepokúšali zadržať na vlastnú päsť.

K násilnej smrti došlo v pondelok v meste Frýdek-Místek okolo 17.15 hod.. Podľa informácií iDNES.cz sa do sporu dostali dvaja bezdomovci. Všetko vyvrcholilo tým, že jeden druhého dobodal. Tridsaťdeväťročný muž bol na mieste mŕtvy. Útočník potom z miesta ušiel.

Prečítajte si aj: Desivá vražda v centre Bratislavy: Simonu (†25) mali dobiť a zapáliť, prípad sa ťahá takmer šesť rokov

"Krajskí kriminalisti preverujú závažný trestný čin a pátrajú po 52-ročnom mužovi, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy a mohol by byť nebezpečný," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková.

Po krvavej dráme po Slovákovi pátrali v teréne desiatky policajtov. Kriminalisti mali preverovať aj to, či sa taxíkom neodviezol do Ostravy. 

Mrazivý opis jeho činov

Na sociálnych sieťach sa objavili informácie, že okolie mal Popuša nožom ohrozovať už v minulosti. "Ten sa pred mojimi očami oháňal nožom pred iným pánom, kričal, že je bývalý sniper, že si ho nájde a zabije... Bola pri tom polícia a čo myslíte? Stála a čumela," znejú až mrazivé slová Lucie. Smrteľný útok mal dokonca jeden zo svedkov natočiť na mobilný telefón.

"Kriminalisti žiadajú občanov, ktorí by mohli poskytnúť informácie k pohybu a pobytu hľadaného muža, aby neodkladne kontaktovali linku 158. Upozorňujeme však, aby sa ho nesnažili zadržať a počkali na príchod policajtov," upozornila Jiroušková.

Opis hľadaného

Popuša je podľa policajnej databázy hľadaných osôb strednej postavy, má 180 až 185 centimetrov, pôsobí na 50 až 55 rokov. Má prešedivelé fúzy aj bradu a hnedé oči.

FOTO Česká polícia pátra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto:policie.cz)

Viac o téme: VraždaPátraniePolícia ČRSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu