Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na nudapláži sa koronavírusom nakazilo takmer 100 turistov: Francúzsko má ďalšie ohnisko nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

PARÍŽ - Počet infikovaných koronavírusom vo Francúzsku výrazne stúpa. Úrady v nedeľu zaznamenali za posledných 24 hodín spolu 4897 novo infikovaných. To je najvyšší počet od ukončenia zákazu voľného pohybu v máji. Úrady vyjadrili veľké znepokojenie nad masívnym prepuknutím koronavírusovej nákazy v turistickom stredisku pri Stredozemnom mori.

V nudistickom zariadení v Cap D'Agde zistili u takmer sto turistov pozitívny test na nový koronavírus. Ako v nedeľu oznámili regionálne zdravotnícke orgány, v pondelok bolo pozitívnych 38 ľudí a v stredu ďalších 57. Podiel infekcií medzi návštevníkmi tohto rekreačného komplexu bol výrazne vyšší ako v samotnom meste d'Agde. Ďalších 50 dovolenkárov bolo pozitívne testovaných po návrate domov a ďalší na výsledky čakali.

Vo Francúzsku je v súčasnosti na pľúcnu chorobu COVID-19 hospitalizovaných celkovo 4709 ľudí, z toho 383 v intenzívnej starostlivosti. V nedeľu bolo hlásené ďalšie úmrtie na koronavírus, čím sa celkový počet od začiatku pandémie zvýšil na 30 513 osôb.

Viac o téme: NákazaFrancúzskoKoronavírusNudaplážStredozemné more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu