Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Obmedzenia pre žiakov v Taliansku: Rúška skoro všade, učiť sa bude v hoteloch aj divadlách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RÍM - Žiaci starší ako šesť rokov budú musieť v Taliansku v triedach nosiť ochranné rúška. Zhodli sa na tom odborníci, ktorí talianskej vláde v Ríme poskytujú rady týkajúce sa koronavírusovej pandémie, informovala agentúra APA.

Povinnosť nosiť rúška v školách nebude platiť počas hodín telesnej výchovy a v školskej jedálni. Školy v Taliansku sú zatvorené od 5. marca. Nový školský rok sa začne 14. septembra. Počet detí v triedach má byť na základe vládneho rozhodnutia obmedzený a preto bude navýšiť potrebné kapacity. Vyučovanie by z tohto dôvodu mohlo prebiehať aj v divadlách, kinách či múzeách. Triedy by sa mali navyše zriadiť aj v hoteloch, napísali talianske médiá.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Učitelia a ďalší zamestnanci v oblasti školstva sa od budúceho pondelka môžu v Taliansku nechať otestovať na prítomnosť protilátok voči novému koronavírusu. Testovanie dvoch miliónov ľudí má prebehnúť na dobrovoľnej báze. Odborníci upozorňujú na to, že nákaza koronavírusom sa čoraz viac objavuje u mladých ľudí.

Viac ako polovicu nových prípadov infikovaných evidujú vo vekovej skupine 19-50 rokov. Taliansko bol prvou krajinou v Európe, ktorú pandémia COVID-19 tvrdo zasiahla. Doteraz tam zaznamenali 254.000 nakazených a viac ako 35.000 úmrtí. V marci boli v krajine prijaté prísne karanténne opatrenia, ktoré trvali dva mesiace. Tie sa neskôr začali postupne uvoľňovať.

Viac o téme: ŠkolyŽiaciRímTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu