Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Francúzsko zavedie od septembra povinné nosenie rúšok v práci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/ AP )

PARÍŽ - Francúzska vláda plánuje od 1. septembra zaviesť povinné nosenie rúšok vo väčšine spoločných pracovných priestoroch. Dôvodom je opätovný nárast prípadov nákazy novým koronavírusom, informovala v utorok agentúra Reuters.

Francúzske ministerstvo práce uviedlo, že toto opatrenie sa bude vzťahovať na všetky spoločné priestory v kanceláriách a továrňach s výnimkou samostatných kancelárií, v ktorých je prítomný iba jeden zamestnanec. Ministerka práce Élisabeth Borneová sa v utorok stretla s predstaviteľmi zamestnávateľských a odborových zväzov, aby spolu prediskutovali nové nariadenie, ktoré podľa jej slov vychádza z odporúčaní poradného orgánu vlády pre otázky zdravotnej politiky, píše agentúra AFP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vo Francúzsku v súčasnosti platí povinnosť nosenia rúšok v prostriedkoch verejnej dopravy a v uzavretých spoločných verejných priestorov, ako sú obchody a vládne úrady, ale ich nosenie v kanceláriách bolo až doposiaľ na rozhodnutí zamestnávateľov. Francúzsko doteraz eviduje viac ako 30.400 úmrtí v dôsledku pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 a vyše 256.500 prípadov nákazy. V posledných dňoch sa v krajine zvyšuje počet novoinfikovaných a tiež stúpa počet hospitalizovaných i pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti, dodáva AFP.

Viac o téme: PrácaRúškaPandémiaFrancúzskoParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu