Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Taliansko bude testovať ľudí po príchode z Chorvátska, Grécka či Španielska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Wilfredo Lee)

RÍM - Taliansko zaviedlo v stredu povinné testovanie na nový koronavírus pre ľudí prichádzajúcich z Chorvátska, Grécka, Malty a Španielska, informovala tlačová agentúra HINA.

Úrady takisto úplné zakázali cestovanie do Talianska z Kolumbie. Taliansko v stredu zaznamenalo 481 nových prípadov nákazy koronavírusom a desať súvisiacich úmrtí. Denný nárast počtu nakazených je približne dvojnásobný v porovnaní s priemerným denným nárastom v júni, keď v krajine uvoľnili epidemiologické opatrenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Musíme pokračovať v obrane výsledkov, ktoré nám za posledné mesiace priniesli obete každého jedného z nás," napísal taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza na Facebooku. Taliansko bolo jednou z epidémiou najťažšie zasiahnutých krajín. V uplynulých týždňoch sa krajine podarilo znížiť a stabilizovať počet nových prípadov.

Grécko v stredu potvrdilo 262 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 - najviac od začiatku pandémie. Španielsko v rovnakom čase hlásilo 1700 a Chorvátsko 130 nových prípadov.

Viac o téme: TestyŠpanielskoTalianskoGréckoChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu