Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Počet prípadov KORONAVÍRUSU v Indii prekročil dva milióny

Počet pozitívnych testov v Indii prekročil v Indii dva milióny
Počet pozitívnych testov v Indii prekročil v Indii dva milióny (Zdroj: TASR/AP Photo/Rafiq Maqbool)

NAÍ DILLÍ - Počet prípadov ochorenia COVID-19 prekročil v piatok v Indii dva milióny. Za uplynulých 24 hodín tam v pribudlo rekordných 62.538 nakazených novým druhom koronavírusu a 886 úmrtí.

Ide zároveň o najvyšší denný prírastok počtu infikovaných od vypuknutia pandémie, informovali agentúry AFP a Reuters s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva. India sa tak stala po USA a Brazílii treťou krajinou, kde počet potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 prekročil hranicu dvoch miliónov. Nákaze koronavírusom SARS-CoV-2 tam doteraz podľahlo 41.585 ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Indickú úrady od polovice júna evidujú denne v priemere 50.000 nových prípadov nákazy. Odborníci však tvrdia, že sa robí málo testov, ktorých pripadá 16.035 na milión obyvateľov. Smrtnosť ochorenia COVID-19 je v Indii približne 2,09 percenta. Toto číslo je však podľa agentúry Reuters podhodnotené, pretože sa doň započítavajú iba úmrtia ľudí, ktorí boli na vírus testovaní. Nákazou sú najviac postihnuté indické štáty Maháraštra, Tamilnádu a Ándhrapradéš.

Viac o téme: IndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu