Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS sa stále šíri: Slovinsko opäť zaradilo Česko medzi stredne rizikové krajiny

Koronavírus sa aj naďalej šíri
Koronavírus sa aj naďalej šíri (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

ĽUBĽANA - Slovinsko opäť zaradilo Českú republiku na zoznam stredne rizikových krajín pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu v súvislosti so šírením nového koronavírusu. Ľudia, ktorí z Česka pricestujú do Slovinska, tak až na výnimky budú musieť podstúpiť povinnú dvojtýždňovú karanténu. Informoval o tom v piatok spravodajský portál iDNES.cz.

České ministerstvo zahraničných vecí na svojej webovej stránke uviedlo, že táto zmena vstúpila do platnosti 6. augusta.Česká republika sa na slovinskom zozname krajín aktuálne nachádza v tzv. žltej kategórii. Nariadenie platí pre občanov Českej republiky a osoby s trvalým alebo prechodným pobytom v tejto krajine. Výnimka sa týka iba ľudí dochádzajúcich za prácou alebo osôb pracujúcich v medzinárodnej doprave. Tí po vstupe na územie Slovinska nemusia podstúpiť karanténu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Tranzit cez Slovinsko je povolený bez karantény iba vtedy, ak prejazd nepresiahne 12 hodín. Slovinsko zaradilo Česko pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu na zoznam menej bezpečných krajín ešte začiatkom júla. Slovinsko nakoniec zmenilo svoje pôvodné rozhodnutie a od utorka 7. júla znova zaradilo Česko na takzvaný zelený zoznam bezpečných štátov. Na zozname epidemiologicky menej bezpečných oblastí však vtedy zostal Moravskosliezsky kraj. Od 17. júla mohli Česi cestovať do Slovinska bez obmedzení.

Viac o téme: ČeskoKaranténaSlovinskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu