Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Britská vláda nepoužije 50 miliónov nekvalitných rúšok na tvár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská vláda oznámila, že z obáv o bezpečnosť nepoužije 50 miliónov rúšok zlej kvality, ktoré zakúpila v snahe zabezpečiť potrebné ochranné prostriedky pre lekárov počas vrcholu pandémie nového koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Zmienené rúška boli súčasťou kontraktu v hodnote 252 miliónov libier (približne 279 miliónov eur), ktorý vláda v apríli podpísala s investičnou spoločnosťou Ayanda Capital. Z dokumentov spojených so súdnym konaním vyplýva, že rúška sa nebudú distribuovať, lebo majú po stranách šnúrky za uši, a nie okolo hlavy, a preto nemusia dostatočne pevne priliehať k tvári. Vláda uviedla, že disponuje ďalšími 150 miliónmi rúšok dodaných firmou Ayanda, ktoré sú ešte vo fáze testovania. Zmienené dokumenty sú súčasťou súdneho konania vedeného proti konzervatívnej vláde.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Keď v Spojenom kráľovstve došlo v marci k prudkému nárastu prípadov nákazy, ukázalo sa, že v krajine chýba dostatočný počet rúšok, rukavíc, plášťov a iných ochranných prostriedkov pre zdravotníkov a zamestnancov opatrovateľských domov. To vyvolalo preteky v nákupe miliárd kusov vybavenia od britských i zahraničných dodávateľov. Opozičné strany požadujú naliehavé vyšetrenie spôsobu, akým boli získané osobné ochranné prostriedky, dodáva AP.

Viac o téme: RúškaNekvalitnéVeľká BritániaKoronavírusNepoužiteľné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu