Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Macron údajne pozval Merkelovú na osobné stretnutie: Konať by sa malo v jeho letnej rezidencii

Francúzsky prezident Emmanuel Macron
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena, File)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron údajne pozval nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú na návštevu svojej letnej rezidencie, informoval v stredu francúzsky satirický a investigatívny týždenník Le Canard Enchainé. Píše o tom agentúra DPA.

Zdroje z prostredia Elyzejského paláca uviedli, že stretnutie lídrov v pevnosti Fort de Brégançon na Azúrovom pobreží, ležiacej medzi mestami Toulon a Saint Tropez, dosiaľ nebolo potvrdené. Macron s Merkelovou sa nedávno spoločne snažili o schválenie záchranného balíka vo výške 750 miliárd eur, ktorý na júlovom summite EÚ v Bruseli napokon odobrili lídri členských krajín, pripomína agentúra DPA.

Pevnosť Fort de Brégançon nie je v súvislosti s diplomatickými schôdzkami novým miestom. Macron sa v nej už vlani v lete stretol s ruským prezidentom Vladimir Putin, a to len niekoľko dní pred summitom lídrov krajín skupiny G7 - pôvodne skupiny G8, z ktorej však Rusko pre anexiu Krymského polostrova v roku 2014 vylúčili. Ešte v roku 1985 sa v nej vtedajší francúzsky prezident François Mitterrand stretol z vtedajším nemeckým kancelárom Helmutom Kohlom.

Viac o téme: StretnutieAngela MerkelováEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu