Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kuriózny prípad: Mačku zadržali za pašovanie drog, z väznice sa jej podarilo ujsť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLOMBO - Mačka, ktorú zadržali v hlavnej väznici na Srí Lanke počas jej údajného pokusu prepašovať drogy a SIM karty do mobilných telefónov, ušla. V pondelok o tom informovali miestne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Mačku spozorovali väzenskí tajní agenti v sobotu 1. augusta v prísne stráženej väznici na predmestí Kolomba s názvom Velikada, dodal policajný predstaviteľ. Podľa jeho slov sa v malej plastovej kapse pripevnenej okolo krku mačky našli dva gramy heroínu, dve SIM karty a pamäťový čip. Mačka však v nedeľu ušla z väzenskej miestnosti, kde ju zadržiavali, napísali noviny Aruna. Väzenské úrady sa zatiaľ k prípadu nevyjadrili.

Väznica hlásila v posledných týždňoch nárast prípadov, keď ľudia hádzali ponad múry väzenia malé balíčky s drogami, mobilnými telefónmi a nabíjačkami pre mobily. Srí Lanka, štát na ostrove Cejlón v Indickom oceáne, bojuje s veľkým drogovým problémom, pričom niektorí protidrogoví detektívi sú dokonca zapletení do predaja zhabaných drog. Polícia minulý týždeň zadržala orla, údajne využívaného obchodníkmi s drogami na distribúciu narkotík na predmestí Kolomba, komerčnej metropoly krajiny.

Viac o téme: MačkaútekVäzeniePašeráctvoSrí Lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu