Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Eurokomisárka pre zdravie viní z nárastu nových prípadov KORONAVÍRUSU nedbanlivosť

Stella Kyriakidesová
Stella Kyriakidesová (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco, Pool)

NIKÓZIA - Eurokomisárka pre zdravie Stella Kyriakidesová v stredu upozornila, že v niektorých európskych krajinách spôsobuje obavy nárast prípadov infekcie koronavírusom, zapríčinený predovšetkým "uspokojením sa a nedbanlivosťou" verejnosti, ktorá nedodržiava pravidlá osobnej hygieny.

Informovala o tom agentúra AP. O svojom rodnom Cypre Kyriakidesová povedala, že je znepokojená lokalizovaným nárastom nákazy COVID-19, ktorej pôvodný zdroj sa úradom doposiaľ nepodarilo vypátrať. Podľa eurokomisárky tento nárast ukazuje, že časť obyvateľstva nedodržiava postupy týkajúce sa ochrany zdravia a bezpečnosti. Opätovnému nárastu infekcií sa dá vyhnúť, ak budú ľudia ostražití, zdôraznila.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Kyriakidesová takisto informovala cyperského ministra zdravotníctva Konstantinosa Joanna o úsilí zabezpečiť liek remdezivir pre všetky štáty EÚ. Všetkých 27 krajín EÚ predložilo žiadosť o tento liek, uviedla eurokomisárka a dodala, že proces obstarávania sa okamžite začal. Podľa lekárov sa ukázalo, že liečba remdezivirom u niektorých pacientov s COVID-19 znižuje závažnosť príznakov ochorenia a úmrtnosť.

Viac o téme: EurokomisárkaNedbanlivosťKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu