Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v Česku: Vlasta prišla o troch členov rodiny, obrovský žiaľ ju donútil k ráznemu kroku!

Vlasta na zábere s dnes už nebohým manželom. Zobraziť galériu (3)
Vlasta na zábere s dnes už nebohým manželom. (Zdroj: Facebook)

LHOTA U PŘÍBRAME - Rodinnú pohodu narušila neopísateľná tragédia! Inak sa ani nedá nazvať to, čo sa odohralo uplynulý pondelok v susednej Českej republike. V rybníku prišiel o život dedko, jeho dospelý syn aj neplnoletý vnúčik. Našla ich babička Vlasta, ktorá sa rozhodla pre rázny krok.

Prečítajte si aj: Čierny deň pre Česko: Rodinná tragédia trhá srdce! Dedko, syn a vnúčik sa utopili, posledné chvíle pohromade

Zúbožená žena odcestovala z obce. Urobila tak ešte v stredu. Dôvod je snáď každému vopred jasný. "Nechce si pripomínať hrôzu, ktorú prežila," uviedli susedia pre český Blesk.

Tragédia v Česku: Vlasta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook)

Práve Vlasta našla svojich milovaných v pondelok večer v rybníku neďaleko ich domu. Ako povedala, po príchode z práce začula štekot psov. Vzala do rúk baterku, čerpadlo vytiahla zo zásuvky a keď prišla k vode, naskytol sa jej priam hororový pohľad. Pred jej očami boli tri nehybné telá jej blízkych...

Chyba v čerpadle? Bolo kúpené len pred rokom

V súvislosti s nešťastím sa skloňuje aj jeho možná príčina. A teda, že sa pod neho mohlo podpísať čerpadlo, ktoré nasávalo z rybníka vodu na zalievanie záhrady.

Malo byť kúpené len pred rokom. Radek, ktorý v minulosti pôsobil aj ako elektrikár, ho išiel skontrolovať. Zariadenie podľa manželky nevykazovalo predtým žiadnu vadu. Keď však jej manžel vstúpil do vody, mal ho zasiahnuť prúd. Jeho syn aj deväťročný vnuk mu mali bežať na pomoc. Hrdinský čin ich stál život.

Prípadom sa aj naďalej zaoberá polícia. Smrť troch ľudí aktuálne prešetrujú ako usmrtenie z nedbanlivosti. Nariadili aj súdnu pitvu. Skúmať budú aj spomínané čerpadlo zakúpené v hobby markete. Momentálne sa čaká na znalecké posudky, ktoré definitívne odhalia príčinu smrti.

Čierna vlajka aj finančná zbierka

Pamiatku zosnulých si ľudia môžu uctiť priamo v obci, kde vzniklo pietne miesto pri osudnom rybníku. Starostka Eva Drmlová vyvesila v stredu popoludní pred budovu obecného úradu čiernu zástavu.

"Stožiare máme nové, majú asi dva týždne, a zatiaľ na nich viala len obecná vlajka. Ani vo sne by ma nenapadlo, že ich budeme musieť použiť pri takomto nešťastí," povedala s chvejúcim sa hlasom starostka.

Tragédia v Česku: Vlasta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto:pribram.cz)

Okolie myslí aj na pomoc rodine, ktorú teraz čaká mimoriadne ťažké obdobie. Obec nechala zriadiť transparentný účet, pomenovali ho "Sbírka pro rodinu obětí ve Lhote u Příbrame". Aktívny by mal byť už od štvrtku 23. júla. Informácie o ňom nájdete na webe obce. 

Finančnú podporu poskytne aj samotné vedenie obce. "Budeme o tom rokovať v utorok na verejnom zasadnutí," povedala Drmlová. Na pláne je tiež smútočná jazda. Tú by chceli zorganizovať taxikári, keďže Radek za posledné roky pôsobil práve ako vodič taxíka.

Viac o téme: TragédiaUtopenieČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu