Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAGÓL na drsnej párty v Prahe! Tajomná slečna nakazila za noc hráčov štyroch tímov: Cucala im slamku

V pražskom klube sa rozšírila koronavírusová nákaza.
V pražskom klube sa rozšírila koronavírusová nákaza. (Zdroj: Facebook/ Techtle Mechtle)

PRAHA - V Prahe vzniklo nové ohnisko koronavírusu. V pražských Vinohradoch sa 11. júla konal v klube Techtle Mechtle bujarý večierok. Podľa hygienikov sa tam nakazilo 65 osôb. Zaujímavé sú však detaily celého prípadu, ktorý v Česku vzbudil poriadny rozruch.

V Prahe na večierku sa konala veľkolepá párty. Koronavírusom sa na nej nakazili desiatky ľudí a to vrátane futbalistov rezervných tímov Bohemians, Dukla a Sparta a. Pikantné na tom je, že nákazu tam priniesla jedna mladá žena, ktorá sa musela deň po akcii podrobiť testom kvôli odchodu na letný tábor.

Expres.cz  však priniesol informáciu, že tým dievčaťom, čo nakazilo futbalistov na párty bola samotná barmanka, ktorá má blízko k nim blízko.

Jednotliví hráči, ktorí s ňou boli počas noci v kontakte sa to tak dozvedeli náhodou až vo chvíli, keď im zlú správu o pozitívnom teste oznámila.

Keď sa ľudia dostavili na večierok plný zábavy, určite nečakali, aký talizman si z neho odnesú. Ako píše Blesk.cz. 15 zo 17 ľudí sa nakazilo a infekciu potom odovzdalo svojim kontaktom. Hygienici teraz hovoria dokopy o 65 nakazených a v karanténe skončilo viac 120 ľudí, informuje portál Seznam Správy.

Riaditeľka pražskej hygienickej stanice Zdeňka Jágrová pre Českú televíziu uvieda: "Tejto akcie sa zúčastnili osoby, ktoré mali vzájomné kontakty. Boli to rôzni športovci z rôznych športových klubov."

Ako doplnila, "bola tam jedna osoba, ktorá v čase účasti na akcii nemala žiadne ťažkosti. Prvé ťažkosti mala deň potom".

A práve táto žena mala nákazu medzi ostatnými rozšíriť. Aspoň to tvrdí klub Techtle Mechtle. "Čo sa klubu týka, je samozrejme po dôkladnej kontrole Hygieny Praha a tá nenašla dôvod na uzatvorenie podniku. Napriek tomu bol priestor pre istotu vydezinfikovaný na vyššiu úroveň, než je vyžadované," uviedli jeho zástupcovia.

K nákaze došlo, keď viacerí ľudia vrátane futbalistov pili spou s nakazenou ženou nápoj z jednej slamky.

Ako dodali, budú pokračovať v meraní teplôt návštevníkov a vyžadovať zodpovedné správanie tak voči sebe, tak voči personálu. "Osoby vykazujúce napríklad zvýšenú teplotu budeme aj naďalej vykazovať z priestoru."

Prerušenie letnej prípravy

Nakazení futbalisti spôsobili problémy rezervným tímom. Treťoligová Bohemians 1905 dokonca musela kvôli dvom nakazeným prerušiť letnú prípravu. Jedného nakazeného hlási Dukla a Sparta sa k počtom nevyjadrila. A-tímy nemajú kvôli aktuálnej situácii žiadne problémy.

Tn.cz pre zmenu informovalo o nakazených medzi extraligovými florbalistami. "Väčšina našich hráčov, ktorí išli na testy na covid-19 a navštívili tej noci klub, sa vrátila s pozitívnym testom. Sú ale bez príznakov," uviedol pre server tréner klubu Black Angels Tomáš Janeček.

Veľké číslo

Riaditeľka pražskej hygienickej stanice Jágrová hovorí mimoriadnom prípade. V uplynulom mesiaci sa týždňové počty nakazených v Prahe pohybovali medzi 60 až 100.

Viac o téme: VečierokFutbalistiPárty Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu