Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Twitter vymazal Trumpovo video po sťažnosti skupiny, ktorej pieseň v ňom použil

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Sociálna sieť Twitter odstránila predvolebné video amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, ako tvorcovia piesne, ktorá v ňom zaznela, podali sťažnosť pre porušenie autorského práva. V pondelok o tom informoval britský portál BBC.

"Nepodporovali sme a nepodporujeme Trumpa. Ani sme neautorizovali použitie našej hudby v jeho kampani," odkázala cez víkend hudobná skupina Linkin Park, ktorej pieseň bola vo videu použitá. Video, ktoré bolo pôvodne publikované prezidentovým poradcom pre sociálne siete, bolo medzičasom odstránené, píše BBC. Frontman kapely Chester Bennington, ktorý pred tromi rokmi spáchal samovraždu, sa už viackrát otvorene vyslovil proti Trumpovi.

"Znova opakujem... Trump je väčšou hrozbou pre USA než terorizmus. Musíme hlasne vyjadriť náš názor a zastať si to, v čo veríme," napísal na Twitteri niekoľko mesiacov pred svojou smrťou, píše časopis Variety. Reakcia skupiny nie je ojedinelý prípad umelcov, ktorí sa sťažujú na nezákonné použitie svojej hudby na Trumpových mítingoch alebo v propagačných videách.

Najnovšie koncom júna britská rocková skupina Rolling Stones pohrozila Trumpovi právnou žalobou, keďže aj napriek príkazu na zastavenie tejto činnosti používa na svojich predvolebných zhromaždeniach jej piesne. Rolling Stones kritizovali Trumpa už počas jeho kampane v roku 2016, keď použil ich pesničky na vyburcovanie davu na zhromaždeniach. Iní umelci, napríklad speváčka Adele, spevák Neil Young či skupina R.E.M. sa v minulosti takisto sťažovali na to, že sa ich hudba spája s Trumpovými akciami.

Viac o téme: VideoVymazanieTwitterDonaldd Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu