Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Scotland Yard pomôže vyšetriť Bhuttovej smrť

Bénazír Bhuttová
Bénazír Bhuttová (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Pakistanský prezident Parvíz Mušarráf v stredu oznámil, že do krajiny onedlho pricestujú príslušníci britského Scotland Yardu, aby pomohli s vyšetrovaním atentátu na Bénazír Bhuttovú.

Mušarráf to oznámil v televíznom prejave národu na margo kontroverzných informácií o príčine smrti bývalej premiérky a populárnej opozičnej líderky. "Rozhodli sme sa pozvať tím zo Scotland Yardu v Británii. Som premiérovi Gordonovi Brownovi vďačný; keď som to navrhol, súhlasil," povedal Mušarráf. "Tím dorazí do Pakistanu okamžite a pomôžu nám pri vyšetrovaní," povedal pakistanský prezident a dodal, že útok na Bhuttovú majú na svedomí tí istí "teroristi" ako vlnu ďalších útokov v krajine.

"Som si istý, že vyšetrovanie so Scotland Yardom bude správne a odstráni pochybnosti, ktoré ho obklopujú," povedal Mušarráf v prejave. Stúpenci zavraždenej Bhuttovej vyslovili pochybnosti v súvislosti s oficiálnou verziou Bhuttovej smrti, podľa ktorej zomrela v dôsledku fraktúry lebky, keď sa snažila skryť pred výbuchom. Bhuttovej manžel Mušarráfovo rozhodnutie skritizoval. "Teraz si spomenuli na Scotland Yard. Prečo ho nezavolali, keď ho po výbuchu v Karáčí žiadala Bénazír Bhuttová?" spýtal sa Asif Alí Zardárí.

Bhuttovej triumfálny návrat z exilu v októbri minulého roka poznačil samovražedný útok, pri ktorom zahynulo 139 ľudí. Bhuttová vtedy žiadala, aby sa na jeho vyšetrovaní mohol podieľať Scotland Yard a americká FBI, no vláda jej žiadosť zmietla zo stola. Mušarráf v stredajšom prejave zdôraznil, že prizvaním britskému tímu vyšetrovateľov chce rozptýliť "konšpiračné teórie", ktoré obostierajú Bhuttovej smrť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu