Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozivý útok žraloka v Austrálii: Neuveríte, čo zranená žena na nosidlách kričala!

Žena z nosidiel kričala, že miluje žralokov. Zobraziť galériu (2)
Žena z nosidiel kričala, že miluje žralokov. (Zdroj: Twitter)

CAIRNS - Na malom austrálskom ostrovčeku prebiehala záchranná operácia. Helikoptéra letela na miesto, aby odviezla ťažko zranenú ženu (29), ktorú napadol žralok. Utrpela poranenia dolných končatín.

Ženu pohrýzol žralok v tropickom meste Cairns. Monštrum ju napadlo neďalekého Veľkého bariérového útesu. Išlo tento mesiac už o tretí útok na austrálskom východnom pobreží.

Podľa The Courier-Mail je obeťou Anika Craneyová, ktorá bola časťou päťčlennej skupiny.

V utorok poobede (miestneho času) sa Craneyová a jej spoločníci vydali člnom na ostrov Fitzroy. Asi 100 metrov od pobrežia išla 29-ročná žena s ďalšími ženami plávať. Potom prišlo zviera z hĺbky a...

Prečo žralok zaútočil a o aký druh išlo, nie je zatiaľ známe. Jedno je ale isté. Anika Craneyová mala obrovské šťastie. Keď sa dostala z vody, prišli lekári, ktorí len náhodou bývali v neďalekom hoteli. Obeti priložili na ranu tlakový obväz, aby zastavili krvácanie. Helikoptéra Craneyovú transportovala do Cairns.

Obeť žraloka mala "niekoľko rán pohryznutím a pravdepodobne aj fraktúru ľavého členka", uviedol  záchranár Terry Cumming pre televíziu 7News. Tá tiež uviedla, že zranená žena je filmárka a práve pracovala na dokumente o žralokoch. V čase napadnutia mala deň voľno.

Zranenú ženu odviezol vrtuľník do nemocnice.
Zobraziť galériu (2)
Zranenú ženu odviezol vrtuľník do nemocnice.  (Zdroj: Twitter)

Bláznivá reakcia

Jej reakcia počas záchrannej operácie sa dá vysvetliť jedine jej prácou. "Stále milujem žraloky. Žraloky sú krásne," kričala z nosidiel. Potom Anika Craneyová urobila veľavranvé gesto: Palec hore!

Podľa Courier-Mail je Craneyová vyštudovaná zdravotná sestra a jej koníčkom je potápanie. Je vraj úzko spojená s prírodou a spolu s priateľmi chcela preskúmať morský život pri Fitzroy Island.

Ochrankyňa prírody teraz leží v nemocnici a jej stav je stabilizovaný. Len v sobotu zomrel na následky uhryznutia žralokom 15-ročný surfista. Bol to piaty smrteľný útok v Austrálii počas tohto roka.

Viac o téme: ZranenieŽralokútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu