Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chorvátsky premiér Plenkovič absolvuje test na KORONAVÍRUS

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič
Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič (Zdroj: SITA/AP)

ZÁHREB - Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič absolvuje test na koronavírus, pretože sa v pondelok stretol s ministerkou, ktorej nariadili domácu izoláciu. Oznámil to v utorok hovorca chorvátskej vlády Marko Milič, ktorého vyjadrenie sprostredkovala agentúra HINA.

Premiér v pondelok predsedal zasadnutiu, ktoré sa venovalo otázke zavedenia eura v Chorvátsku. Na zasadnutí sa zúčastnila aj ministerka školstva Blaženka Divjaková, ktorej v utorok po konzultácii s epidemiológmi nariadili domácu izoláciu a tiež absolvovanie testu na koronavírus. Jeden z tajomníkov na ministerstve školstva mal totiž pozitívny test, píše HINA.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Premiér Plenkovič a ďalší členovia vlády, ktorí sa zúčastnili na pondelkovom zasadnutí, podľa hovorcu Miliča nemusia odísť do izolácie. Epidemiológovia a Chorvátsky úrad verejného zdravotníctva (HZJZ) tak rozhodli i na základe toho, že politici mali počas zasadnutia ochranné rúška. "Toto je ďalší príklad, že je dôležité nosiť rúško a týmto spôsobom chrániť ostatných pred možným šírením ochorenia," uvádza sa v tlačovom vyhlásení vlády.

Divjaková neskôr na sociálnej sieti Facebook napísala, že ona sama, rovnako ako aj všetci zamestnanci ministerstva, ktorí v utorok absolvovali testy, mali negatívne výsledky. Z preventívnych dôvodov však zostanú v domácej izolácii do 22. júla.

Viac o téme: Test ChorvátskoKoronavírusAndrej PlenkovičMarko Milič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu