Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS sa nevyhýba ani politickým kruhom: Šesť infikovaných ministrov v Bolívii

Jedna z infikovaných političiek v Bolívii Monica Eva Copa
Jedna z infikovaných političiek v Bolívii Monica Eva Copa (Zdroj: SITA/AP/Juan Karita)

LA PAZ - Bolívijská ministerka zahraničných vecí Karen Longaricová Rodríguezová v pondelok oznámila, že sa u nej potvrdila nákaza novým koronavírusom. Ide už o šiestu infikovanú osobu na ministerskom poste vo vláde dočasnej prezidentky Jeanine Áňezovej, ktorá sa takisto nakazila koronavírusom. Informovala o tom agentúra DPA.

"Zatiaľ som v poriadku a nemám žiadne symptómy. Ak Boh dovolí, budem pokračovať v práci pre Bolíviu v izolácii z domu," napísala Longaricová Rodríguezová na Twitteri. Na nový koronavírus SARS-CoV-2 boli okrem nej pozitívne testovaní aj ministri zdravotníctva, hospodárstva, spravodlivosti a baníctva, ako i námestníci a niekoľkí ďalší zákonodarcovia. Jeden z nich - poslanec opozičného Hnutia za socializmus (MAS) - ochoreniu COVID-19 podľahol.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Väčšina z nakazených bolívijských politikov sa má údajne dobre a pracujú z domu. Bolívia zaznamenala do nedele 48.187 prípadov ochorenia COVID-19 a 1807 úmrtí. Podľa ministerstva zdravotníctva by mal vrchol epidémie v Bolívii nastať v polovici septembra.

Viac o téme: MinistriNákazaBolíviaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu