Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS USA zaznamenali viac ako 63-tisíc nových prípadov infekcie

Celkový počet prípadov dosiahol 3,18 milióna.
Celkový počet prípadov dosiahol 3,18 milióna. (Zdroj: SITA/AP Photo/Kathy Willens)

WASHINGTON - Spojené štáty potvrdili v piatok 63.643 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu uplynulých 24 hodín. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP na základe údajov zverejnených Univerzitou Johnsa Hopkinsa v americkom meste Baltimore.

Celkový počet prípadov dosiahol 3,18 milióna. Spojené štáty takisto zaznamenali 774 nových úmrtí v dôsledku choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2. Celkový počet mŕtvych stúpol na 133.969.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Spojené štáty hlásili vo štvrtok rekordných 65.551 prípadov nákazy za jediný deň. Odborníci sa obávajú, že čoskoro môže nasledovať aj prudký nárast počtu úmrtí. Rekordný počet mŕtvych v posledných dňoch evidujú v amerických štátoch Florida či Texas. USA sú krajinou, ktorú koronavírusová pandémia zasiahla najťažšie, a to v počte prípadov nákazy i počte úmrtí.

Americký prezident Donald Trump minulý víkend počas svojho príhovoru k občanom pri príležitosti tohtoročného Dňa nezávislosti USA vyzdvihol postup krajiny v boji proti pandémii nového koronavírusu. Povedal tiež, že 99 percent odhalených prípadov nákazy je "úplne neškodných".

Odborník na infekčné choroby a expert Bieleho domu na nový druh koronavírusu Anthony Fauci pre spravodajskú stránku FiveThirtyEight vo štvrtok uviedol, že si nemyslí, že v porovnaní s inými štátmi je možné povedať, že Spojené štáty sú na tom dobre. 

Viac o téme: ObeteInfekciaúmrtiaPrípadyUSAKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu