Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zomreli najstaršie žijúce siamské dvojčatá: Galyonovci sa dožili úctyhodného veku

Bratia Ronnie a Donnie Galyonovci
Bratia Ronnie a Donnie Galyonovci (Zdroj: SITA/Drew Simon/Dayton Daily News via AP, File)

DAYTON - Najdlhšie žijúce siamské dvojčatá na svete zomreli v sobotu 4. júla vo veku 68 rokov. Bratia Ronnie a Donnie Galyonovci žili v mestách Dayton a Beavercreek v americkom štáte Ohio, pripomenula v pondelok tlačová agentúra AP.

Galyonovci sa narodili 21. októbra 1951 spojení brušnou dutinou. V roku 2014, krátko pred svojimi 63. narodeninami, získali titul najstaršie žijúce siamské dvojčatá na svete. Televízna stanica WHIO s odvolaním sa na ich brata Jima oznámila, že bratia zomreli v starostlivosti hospicu v Daytone.

Bratia sa už v detstve objavovali na karnevaloch a v cirkusoch ako "doplnková atrakcia", stali sa celebritami. Brat Jim Galyon pre mediálnu spoločnosť MLive povedal, že dvojčatá svojimi príjmami podporovali dlhé roky celú rodinu. Americká televízna stanica TLC odvysielala v roku 2010 dokumentárny film o oboch mužoch.

Bratia odišli zo zábavného priemyslu do dôchodku v roku 1991 a žili sami a nezávisle v Daytone až do roku 2010, keď ich zdravotné problémy prinútili nasťahovať sa k príbuzným v Beavercreeku. Obyvatelia Daytonu vyzbierali peniaze a pomohli zrekonštruovať tento ich nový domov u príbuzných tak, že umožnili bratom dobre sa pohybovať na zákazkovom invalidnom vozíku, napísal denník Dayton Daily News.

Viac o téme: úmrtieSiamské dvojčatáSpojené štátyDaytonRonnie a Donnie Galyonovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu