Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Kosovo sprísňuje opatrenia: Opäť zaviedlo nočný zákaz vychádzania v Prištine

Koronavírus
Koronavírus (Zdroj: SITA/AP Photo/Sergei Grits)

PRIŠTINA - Kosovská vláda v pondelok v metropole Priština a troch ďalších mestách znovu zaviedla nočný zákaz vychádzania s cieľom zastaviť nárast počtu prípadov nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP.

Kosovo zatiaľ potvrdilo okolo 3500 prípadov nákazy a 75 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom. V rámci novozavedeného zákazu nočného vychádzania je v štyroch mestách s najvyšším počtom infikovaných zakázaný akýkoľvek pohyb ľudí po uliciach v čase od 21.00 h do 05.00 h miestneho času.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Kosovo už marci podobný zákaz zaviedlo na celom území krajiny a bol v platnosti až do začiatku júna. Kosovská vláda v pondelok nariadila zamestnávateľom vo verejnom i súkromnom sektore, aby dočasne znížili obmedzili počty zamestnancov.

Reštaurácie a bary v Kosove budú musieť zatvárať skôr a zákazníkov budú môcť obsluhovať len na terasách a otvorených priestranstvách. "Robíme, čo je v našich silách, s cieľom zvládnuť situáciu," povedal kosovský premiér Avdullah Hoti. Hoti podľa svojich slov nebude váhať s vyhlásením núdzového stavu, ak to odporučia zdravotnícki experti.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaKosovoKoronavírusPrištinaNočný zákaz vychádzania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu