Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS neprestajne úraduje: USA hlási viac než 43-tisíc nových prípadov za 24 hodín

Koronavírus v USA sa neprestajne šíri.
Koronavírus v USA sa neprestajne šíri. (Zdroj: SITA/AP Photo/Wilfredo Lee)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali za posledných 24 hodín viac ako 43.700 ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom, vyplýva z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa k sobotňajšiemu večeru miestneho času. Celkový počet potvrdených infikovaných v krajine sa tým zvýšil na takmer 2,84 milióna.

Z priebežne aktualizovanej bilancie tejto univerzity tiež vyplýva, že v USA hlásili za uplynulý deň ďalších 252 úmrtí na koronavírusovú chorobu COVID-19, čím počet obetí v krajine od začiatku pandémie stúpol na 129.657.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nové údaje prišli po troch dňoch rekordne vysokých počtov nových prípadov, z ktorých najviac - 57.683 - zaevidovali v piatok. Nižšie čísla by podľa AFP mohli súvisieť s menším počtom hlásení počas národného sviatku Dňa nezávislosti, ktorý USA slávia 4. júla.

Najvyššie denné nárasty potvrdených nových prípadov v sobotu oznámili štáty Florida (11.445) a Texas (8258), kde naďalej pribúdajú počty pacientov s COVID-19 v nemocniciach, informovala agentúra AP. Spojené štáty sú krajinou, ktorú koronavírusová pandémia zasiahla najťažšie, a to v počte prípadov nákazy i počte úmrtí.

Prezident Donald Trump v sobotu znova obvinil Čínu zo zatajovania informácií o novom koronavíruse, čo podľa neho umožnilo rozšírenie nákazy po celom svete, vyzdvihol však americkú "vedeckú brilantnosť". "Pravdepodobne budeme mať liečebné a/alebo vakcínové riešenie dlho pred koncom tohto roka," vyhlásil.

Viac o téme: PandémiaUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu