Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Veľká Británia uvoľnila opatrenia, po otvorení pubov má polícia plné ruky práce

 Británia je najviac zasiahnutou európskou krajinou - evidujú tam približne 44.000 úmrtí na nový druh koronavírusu.
Británia je najviac zasiahnutou európskou krajinou - evidujú tam približne 44.000 úmrtí na nový druh koronavírusu. (Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Po opätovnom otvorení barov a reštaurácií v rámci uvoľňovaní epidemiologických obmedzení zadržala polícia v Anglicku štyri osoby za narušenie verejného poriadku. Viacero pubov v stredoanglickom grófstve Nottinghamshire sa rozhodlo predbežne znova zatvoriť, oznámila tamojšia polícia v noci na nedeľu.

Vo vyhlásení sa uvádza, že samotná polícia o uzavretie pubov nežiadala, pričom väčšina oslavujúcich sa správala zodpovedne, informuje agentúra DPA. Bary a reštaurácie v Anglicku sa mohli v sobotu znovu otvoriť po viac než troch mesiacoch obmedzení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Prevádzkovatelia i návštevníci musia dodržiavať prísne nariadenia - hostia musia napríklad odovzdať kontaktné údaje, objednávky môžu byť prijímané len pri stole alebo cez aplikáciu. Napriek tomu sa objavili obavy, že by mohlo dôjsť k alkoholickým excesom a potýčkam.

Toto uvoľnenie opatrení sa týka zatiaľ len Anglicka a Severného Írska. V Škótsku a Walese musia ľudia ešte istý čas vydržať, kým budú môcť znova ísť do pohostinských zariadení. Každá z týchto časti Spojeného kráľovstva si totiž stanovuje vlastné nariadenia zamerané proti šíreniu koronavírusu, približuje DPA.

Viac o téme: PandémiaVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu