Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS vo Švédsku prekonal ďalšiu hranicu: Infikovaných je viac ako 70-tisíc ľudí

Niektorí Švédi nosia ochranné rúška
Niektorí Švédi nosia ochranné rúška (Zdroj: SITA/AP Photo/Andres Kudacki)

ŠTOKHOLM - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom už vo Švédsku presiahol číslo 70.000. Za posledný deň pritom v tejto severskej krajine pribudlo 947 nových prípadov infekcie a 41 úmrtí. Informoval o tom vo štvrtok na svojej webstránke denník The Guardian s odvolaním sa na údaje miestnych úradov.

Celkovo tak vo Švédsku od začiatku pandémie zaevidovali už 70.639 prípadov infekcie a 5411 úmrtí. Za posledný mesiac zaznamenalo Švédsko, ktoré v tomto čase pristúpilo k intenzívnejšiemu testovaniu, značný nárast počtu nakazených, čo bolo v kontraste ku klesajúcim počtom v iných krajinách EÚ.  

Oproti maximám z apríla sa však v tejto krajine znížil počet úmrtí aj hospitalizácií v súvislosti s ochorením COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje. Švédsko zaujalo v boji s koronavírusom miernejší postoj ako väčšina krajín a nezaviedlo také prísne epidemiologické opatrenia. Svojou stratégiou si vyslúžilo celosvetovú pozornosť aj kritické reakcie, píše The Guardian.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V počte úmrtí na COVID-19 v pomere k rozsahu populácie Švédsko niekoľkonásobne predstihuje okolité škandinávske krajiny, ktoré zaujali voči pandémii prísnejší postoj. Zároveň však v tomto smere zaostáva za krajinami ako Británia, Taliansko či Španielsko, ktoré prísne epidemiologické opatrenia taktiež zaviedli, dodáva The Guardian.

Viac o téme: ŠvédskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu