Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obrovský úspech talianskej polície: Na Sicílii a v Nemecku zatkla 46 členov mafie Cosa Nostra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RÍM - Talianska polícia v stredu oznámila, že v rámci rozsiahlej razie zameranej na klany sicílskej mafie Cosa Nostra zadržala 46 ľudí. Informovala agentúra DPA.

Policajná operácia bola zameraná na mafiánske klany z miest Barrafranca a Pietraperzia ležiace v sicílskej provincii Enna. Všetci zadržaní čelia obvineniam z kolaborácie s mafiou, obchodovania s drogami, vydierania, korupcie i nelegálnej držby zbraní. Polícia pri raziách zaistila tiež majetok v hodnote vyše milióna eur.

Ako šéfa miestnej mafiánskej rodiny identifikovala polícia zadržaného Raffaeleho Bevilacquu, niekdajšieho právnika a politika z už zaniknutej Kresťanskodemokratickej strany. Toho pritom už v 80. rokoch 20. storočia odsúdili na doživotie, v roku 2018 ho však pre zdravotné problémy z väzenia prepustili.

Bevilacquu teraz umiestnili do väzby, rovnako ako aj ďalších 35 zadržaných, medzi nimi aj jeho rodinného príslušníka Giuseppeho Emilia, ktorého zatkli v nemeckom meste Wolfsburg. Zvyšným desiatim zadržaným bolo nariadené domáce väzenie.

Viac o téme: MafiaZatýkaniePolícia TalianskoSicíliaCosa Nostra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu