Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Maďarské železnice obnovujú spoje na Slovensko a do ďalších susedných krajín

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BUDAPEŠŤ - Maďarské železnice MÁV od júla obnovujú viaceré medzinárodné vlakové spoje, ktoré boli prerušené v rámci opatrení proti šíreniu nového druhu koronavírusu.

Spoločnosť MÁV v stredu pre agentúru MTI avizovala, že budú obnovené spoje s viacerými susednými krajinami, medzi nimi aj so Slovenskom na trati Budapešť-Košice, kde budú opäť premávať vlaky Rákóczi a Hernád InterCity cez hraničný priechod Hidasnémeti. Pre rekonštrukciu tamojšej trate však dôjde k úprave cestovného poriadku.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spoje MÁV-u budú premávať aj do Chorvátska, Rumunska, Slovinska či Srbska, pričom smerom do Rakúska a Nemecka bude existujúce vlakové spojenie rozšírené. V čase epidemiologických opatrení klesol počet cestujúcich v medzinárodných vlakoch o 90 percent. Železničná spoločnosť upozornila, že na maďarskom úseku je v zmysle vládneho nariadenia vo vlakoch povinné nosenie rúšok.

Koronavírus potvrdili u siedmich ľudí, traja pacienti zomreli

Testy potvrdili nákazu novým druhom koronavírusu v prípade ďalších siedmich občanov Maďarska, čím celkový počet infikovaných stúpol na 4114. Na ochorenie COVID-19 zomreli ďalší traja pacienti trpiaci chronickými chorobami, vyplýva z údajov zverejnených v stredu na vládnej informačnej stránke koronavirus.gov.hu.

Koronavírus v Maďarsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Balogh Zoltán/MTI via AP)

Na COVID-19 zomrelo v Maďarsku celkovo už 576 pacientov. Aktuálne je nakazených 920 ľudí, pričom z ochorenia sa vyliečilo 2618 osôb. V nemocniciach ošetrujú 183 pacientov, z ktorých 13 je napojených na pľúcnu ventiláciu. V úradne nariadenej domácej karanténe je aktuálne 3705 ľudí. Laboratória vykonali doposiaľ 261.420 testov.

Viac o téme: ŽeleznicePandémiaMaďarskoBudapešťKoronavírusObnovenie spojov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu