Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Počet infikovaných v Česku rastie: Ďalšie uvoľňovanie sa netýka celej republiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Počet ľudí nakazených novým koronavírusom v Česku sa počas pondelka zvýšil o 50. Celkovo je tam zaznamenaných 10.498 prípadov infekcie. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz a portál Českého rozhlasu (ČRo).

Podľa aktuálnych čísel ministerstva zdravotníctva sa na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, lieči 2657 ľudí, 130 z nich v nemocnici. V Česku zomrelo na COVID-19 336 ľudí. Najviac nakazených je v hlavnom meste Praha, od začiatku epidémie bolo v metropole ochorenie preukázané u 2411 ľudí.

Po Prahe nasleduje Moravskosliezsky kraj s 2047 infikovanými.Ochorenie sa potvrdilo u jedného z hráčov futbalového tímu FC Třinec. "Preto bol v pondelok urobený odber u všetkých hráčov tohto tímu," uviedli krajskí hygienici.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Česku sa od pondelka opäť uvoľnili ďalšie obmedzenia súvisiace s koronavírusom, ale netýka sa to okresov Karviná a Frýdek-Místek v Moravskosliezkom kraji, kde epidemiológovia riešia lokálne ohniská nákazy. V okrese Karviná sa napríklad infekcia objavila v areáli Bane Darkov a nadväzujúcom okolí.

Od pondelka sa na väčšine územia ČR vracajú do bežnej prevádzky kúpaliská, zoologické záhrady, pamiatky či múzeá. Ľudia ich môžu navštevovať bez obmedzenia, doterajší limit počtu návštevníkov už neplatí, ani povinné odstupy. Vzhľadom na priaznivú epidemiologickú situáciu sa zvýšil aj limit pre hromadné akcie.

Viac o téme: OpatreniaČeskoKoronavírusInfikovaníUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu