Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Orbán gratuloval Vučičovi: Srbsko podľa neho napĺňa predpoklady na vstup do Európskej únie

Alexandar Vučič
Alexandar Vučič (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán blahoželal v pondelok listom srbskému prezidentovi Aleksandrovi Vučičovi k historickému volebnému úspechu jeho Srbskej pokrokovej strany (SNS), ktorá na základe predbežných výsledkov zvíťazila v nedeľňajších parlamentných voľbách.

Podľa agentúry MTI o tom informoval Orbánov hovorca Bertalan Havasi. "V uplynulých rokoch Srbsko pod Vaším smelým vedením potvrdilo, že je nielen schopné čeliť výzvam, ale je pripravené aj na to, aby sa zaradilo medzi krajiny strednej Európy, ktoré budú v nadchádzajúcom desaťročí úspešnými. Som presvedčený, že Vaše úspešné vládnutie vytvorilo všetky predpoklady na to, aby sa Srbsko ku koncu štvorročného volebného cyklu stalo členom Európskej únie," píše v liste Orbán.

MTI pripomína, že Orbán sa s Vučičom stretol 15. mája v Belehrade. Predvolebné prieskumy Vučičovej strane SNS pripisovali takmer 60 percent hlasov. Občania krajiny v nedeľu rozhodovali o zložení 250-členného parlamentu a Národného zhromaždenia. Súbežne sa konali i komunálne voľby.

Viac o téme: VoľbyPrezidentSrbskoViktor OrbánAleksandar Vučič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu