Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Južná Kórea hlási najvyšší nárast nových prípadov za tri týždne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)

SOUL - Južná Kórea hlásila v sobotu ďalších 67 prípadov nákazy novým koronavírusom. Ide o najvyšší denný nárast v krajine za posledné približne tri týždne, ktorý prichádza v čase vzrastajúceho trendu nových infekcií, informovala agentúra AP.

Celková bilancia epidémie v Južnej Kórei sa zvýšila na 12.373 prípadov nákazy a 280 úmrtí. Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC) tiež oznámilo, že 10.856 z infikovaných sa už uzdravilo a 1273 zostáva v nemocniciach.

Z údajov centra vyplýva, že 31 z nových prípadov tvoria ľudia, ktorí prišli infikovaní zo zahraničia, zvyšní sa nakazili v rámci krajiny. Vyšší počet nových prípadov než je sobotňajších 67 Južná Kórea evidovala naposledy 26. mája, keď ich bolo 79.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Južná Kórea zaznamenáva ohniská nárastu prenosu nového koronavírusu od začiatku mája, keď zmiernila opatrenia tzv. sociálneho odstupu, píše AP. Väčšinu z nových prípadov hlásia z husto obývanej metropolitnej oblasti Soulu, kde žije asi polovica z 51 miliónov obyvateľov krajiny. Spojené boli najmä s nočnými klubmi, bohoslužbami, veľkým skladom elektronického obchodu a podomovými predajcami.

Pokles potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom medzitým hlásila čínska metropola Peking, kde naďalej platia sprísnené opatrenia zamerané na zastavenie šírenia choroby Covid-19. Úrady v sobotu oznámili 22 ďalších infikovaných v Pekingu a piatich v iných častiach Číny. Nové úmrtia krajina nehlásila, pričom v nemocniciach zostáva 308 ľudí. Od opätovného výskytu nákazy v Pekingu minulý týždeň diagnostikovali v meste koronavírusové ochorenie celkovo 205 osobám. Najmenej dvaja pacienti sú v kritickom a 11 ďalší vo vážnom stave.

Viac o téme: PandémiaJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu