Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Druhá vlna pandémie? Česko hlási najvyšší denný prírastok infikovaných od 21. apríla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Česku vo štvrtok pribudlo 118 nových prípadov infekcie COVID-19. Je to najvyšší denný prírastok od 21. apríla. Od tejto doby sa nárast až na dve výnimky držal pod stovkou, v posledných dňoch sa pohyboval okolo päťdesiatky.

Od začiatku epidémie eviduje ministerstvo zdravotníctva 10.280 prípadov koronavírusu. Obetí s chorobou COVID-19 je celkovo 334, naopak 7440 sa už vyliečilo. Aktuálne je tak v Česku 2506 chorých. Vyplýva to z údajov ministerstva zdravotníctva. Denný nárast cez stovku zaznamenali laboratória naposledy pred mesiacom, kedy pribudlo 111 nových prípadov. Predtým prírastok prekročil stovku na konci apríla. Viac prípadov pribudlo naposledy 21. apríla, a to 133.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa epidemiológov má teraz COVID-19 len lokálne ohniská, momentálne v Prahe a na Karvinsku v Moravskosliezskom kraji. V hlavnom meste teraz hygienici okrem iného riešia kontakty námestníka primátora Petra Hlubučka (STAN), u ktorého sa nákaza potvrdila v utorok večer. V karanténe je celé vedenie mesta i desiatky ďalších politikov, úradníkov či hasičov. V okrese Karviná je ohniskom nákazy Baňa Darkov, pričom hygienici evidujú zhruba 500 nakazených. Krajská hygienická stanica v Ostrave nariadila plošné testovanie zamestnancov spoločnosti OKD, v ktorej pracuje asi 8400 ľudí.

Práve v týchto regiónoch bude aj po 1. júli zrejme naďalej platiť povinnosť nosiť rúška vo vnútorných priestoroch a verejnej doprave a stále tam budú reštaurácie otvorené len do 23:00, zatiaľ čo vo zvyšku republiky sa tieto obmedzenia zrušia. 

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu