Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zdrojom KORONAVÍRUSU na pekinskom trhovisku nebol nórsky losos, tvrdí Čína

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSLO - Čínske a nórske úrady vyvodili záver, že nórsky losos nebol zdrojom nového typu koronavírusu, ktorý sa našiel na potravinovom trhu v Pekingu.

Oznámil to v stredu nórsky minister pre rybí priemysel Odd Emil Ingebrigtsen, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters. Po utorkovom stretnutí čínskych a nórskych predstaviteľov obe krajiny usúdili, že zdroj nákazy nepochádza z rýb z tohto severského štátu, povedal Ingebrigtsen. "Môžeme odložiť neistotu, ako aj pozastavenie dovozu lososov do Číny," uviedol minister počas videokonferencie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Opätovný výskyt koronavírusového ochorenia COVID-19 v čínskom hlavnom meste v priebehu uplynulých šiestich dní skomplikoval život mnohým obyvateľom, ktorí sa začali obávať, že metropola znova smeruje k obmedzeniu pohybu ľudí, keďže sa výrazne zvýšil počet nakazených osôb. V hlavnom meste Číny za ostatých šesť dní stúpol počet nových prípadov nákazy na 137. Novým ohniskom nákazy je zrejme veľké trhovisko Sin-fa-ti. Miestne úrady momentálne testujú desaťtisíce ľudí, ktorí mohli prísť do kontaktu s nakazenými.

Do karantény boli dané takmer tri desiatky obytných komplexov. Došlo tiež k opätovnému uzavretiu všetkých miestnych škôl. Úrady vyzvali obyvateľov, aby neopúšťali mesto, ak to nie je nevyhnutné. Uzavretých bolo 11 pekinských trhovísk a vydezinfikovaných tisíce prevádzok, v ktorých sa predávajú jedlá a nápoje. "Epidemiologická situácia v hlavnom meste je mimoriadne vážna," povedal v utorok hovorca mesta Sü Che-ťien. Viaceré čínske provincie už začali zavádzať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Pekingu.

Viac o téme: TrhoviskoLososČínaPekingKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu