Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

India zaznamenala viac ako 10-tisíc nových prípadov KORONAVÍRUSU

Koronavírus v Indii
Koronavírus v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)

NAÍ DILLÍ - India oznámila v utorok 10.243 nových prípadov nákazy koronavírusom a 395 úmrtí za uplynulých 24 hodín. Celkový počet prípadov stúpol na 343.091, čo je štvrtý najvyšší evidovaný počet nakazených na svete, píše agentúra AFP.

Počet obetí choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, vzrástol na 9915. Experti uvádzajú, že skutočný počet nakazených aj mŕtvych je pravdepodobne omnoho vyšší. Najťažšie zasiahnutou oblasťou zostáva štát Maháraštra a jeho hlavné mesto Bombaj - finančná metropola Indie. Ďalšími ohniskami sú mestá Čennaj a Naí Dillí. V Čennaj a priľahlých oblastiach úrady od piatka opäť zavedú obmedzenie pohybu z dôvodu nárastu počtu prípadov.

S tým bojuje aj hlavné mesto Indie Naí Dillí, kde kritici upozorňujú na nedostatočné kapacity nemocníc. AFP dodáva, že situáciu v Indii môže skomplikovať prichádzajúce monzúnové obdobie spojené so zvýšeným výskytom infekčných chorôb, ktoré prenášajú komáre, ako malária alebo horúčka dengue. Týmito chorobami sa v Indii ročne nakazí okolo pol milióna ľudí a stovky im podľahnú.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Hoci denný nárast počtu prípadov v Indii naďalej rastie, vo väčšine indických štátov minulý týždeň znovu otvorili reštaurácie, nákupné strediská i modlitebné miesta. India zároveň v ten istý deň znovu otvorila štátne hranice a umožnila medzištátny pohyb tovaru i osôb. V krajine už predtým čiastočne obnovili vlakové spojenia i vnútroštátne lety, otvorili sa obchody a továrne obnovili svoju činnosť. Školy však stále zostávajú zatvorené.

Viac o téme: IndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu