Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Cvičné voľby na Srí Lanke preverili hygienické opatrenia pred riadnym hlasovaním

Na Srí Lanke sa v nedeľu konali simulované parlamentné voľby
Na Srí Lanke sa v nedeľu konali simulované parlamentné voľby (Zdroj: SITA/AP Photo/Eranga Jayawardena)

KOLOMBO - Na Srí Lanke sa v nedeľu konali simulované parlamentné voľby, ktoré mali preveriť opatrenia zamerané na zabránenie šírenia koronavírusu počas augustového riadneho hlasovania. Informovala o tom agentúra AFP.

Parlamentné voľby sa mali pôvodne konať 25. apríla, ale pre koronavírusovú pandémiu boli odložené na neurčito. Volebná komisia v stredu rozhodla, že sa uskutočnia 5. augusta.Nové hygienické opatrenia, ktoré sa majú uplatniť vo volebných miestnostiach a priestoroch, kde sa budú sčítavať hlasy, boli odskúšané v štyroch z 22 volebných obvodov.

Členovia volebných komisií a voliči budú oddelení priehľadnými plexisklami alebo budú nosiť ochranné štíty. Voliči v radoch budú musieť stáť v metrových rozstupoch. Srí Lanka s 21 miliónmi obyvateľov postupne uvoľňuje karanténne opatrenia, zákaz nočného vychádzania však zatiaľ zostáva v platnosti. Podľa oficiálnych údajov sa tam novým koronavírusom nakazilo takmer 2000 ľudí a 11 osôb podľahlo komplikáciám spôsobených ochorením COVID-19.

Prezident Gotabhája Rádžapaksa dúfa, že jeho strane sa vo voľbách podarí získať dvojtretinovú väčšinu hlasov, čo by jej umožnilo zmeniť ústavu a zabezpečiť mu širšie právomoci.

Viac o téme: OpatreniaVoľbyPreverenieSrí Lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu