Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Egypt mal včera najvyšší denný prírastok: Napriek tomu čoskoro otvára letiská

(Zdroj: SITA/AP Photo/Jon Gambrell)

KÁHIRA - Egypt od 1. júla otvorí všetky svoje letiská, ktoré uzavrel v marci v rámci opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Oznámilo to v nedeľu egyptské ministerstvo pre civilné letectvo.

Zároveň uviedlo, že pre zahraničných turistov otvorí tri provincie v prímorských oblastiach, v ktorých je nízky výskyt nákazy, informovala agentúra Reuters. Návštevníci z krajín s vysokým výskytom nákazy budú musieť ešte pred príchodom do Egypta podstúpiť test na prítomnosť koronavírusu. V lietadlách, na letiskách a v hoteloch budú platiť mimoriadne hygienické a preventívne opatrenia, aby sa zaistila bezpečnosť zahraničných turistov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Egypt pokračuje v uvoľňovaní epidemiologických opatrení napriek tomu, že v nedeľu zaznamenal najvyšší denný prírastok nákazy od polovice februára: 1677 nových prípadov. Aktuálna bilancia epidémie v Egypte je 42.980 nakazených a 1484 úmrtí. Počet infikovaných v posledných troch týždňoch v krajine rastie rýchlejším tempom.

Koronakríza silne postihla egyptský sektor turistického ruchu, ktorý má významný podiel na HDP krajiny. Úrady sa preto v súčasnosti snažia prilákať do egyptských letovísk aspoň časť zahraničných návštevníkov.

Viac o téme: LetiskáOtváranieEgyptKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu