Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS USA za posledných 24 hodín evidujú ďalších vyše 700 úmrtí na koronavírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ashlee Rezin Garcia/Chicago Sun-Times via AP)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali za posledných 24 hodín ďalších 734 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom, čím počet obetí v krajine stúpol na 115.347. Vyplýva to z údajov, ktoré v sobotu zverejnila Univerzita Johnsa Hopkinsa.

USA sú krajinou, ktorú koronavírusová pandémia postihla najviac, pokiaľ ide o počty úmrtí i prípady nákazy. V sobotu večer evidovali celkovo 2.071.782 infikovaných, ukazuje priebežná bilancia tejto univerzity z Baltimore. Spojené štáty naďalej zaznamenávajú okolo 20.000 nových prípadov za deň a túto úroveň sa im nedarí znížiť, keď miery infekcie v rôznych častiach krajiny stúpajú a klesajú, píše v správe agentúra AFP.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Je dôležité, aby sme pamätali na to, že táto situácia je bezprecedentná. A že sa pandémia neskončila," povedal v piatok riaditeľ amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Robert Redfield. Vláda prezidenta Donalda Trumpa pripúšťa, že v niektorých štátoch USA sa objavujú nové ohniská nákazy, trvá však na tom, že v prípade druhej celkovej vlny ochorenia COVID-19 nedôjde k uzatváraniu ekonomiky, dodáva AFP.

Viac o téme: PandémiaúmrtiaŠtatistikyWashingtonKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu