Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvá dáma Ukrajiny má pozitívny test na KORONAVÍRUS

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Carl Court/Pool Photo via AP)

KYJEV - Manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Olena Zelenská, v piatok oznámila, že má pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Informovala o tom agentúra AFP.

"Dnes som sa dozvedela, že mám pozitívny výsledok testu na COVID-19," napísala Zelenská na Facebooku. Prezidentská kancelária podľa agentúry Ukrinform uviedla, že prvá dáma sa cíti dobre a nemá žiadne príznaky ochorenia. Lieči sa a je izolovaná od svojich rodinných príslušníkov. Zelenskyj s ich deťmi majú podľa úradu negatívny výsledok testu na koronavírus.

Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine sa v piatok zvýšil na celkových 29.753. Ochoreniu COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, v krajine podľahlo už 870 ľudí, dodal Ukrinform.

Prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok dostal od polície pokutu v prepočte 1100 eur za porušenie karanténnych opatrení. Dopustil sa ich pred týždňom pri návšteve kaviarne, ktorej vnútorné priestory mali byť na základe nariadení platných počas epidémie koronavírusu SARS-CoV-2 ešte uzavreté.

Zelenskyj obmedzil kontakty

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zrušil zahraničné cesty a obmedzil kontakt s ľuďmi po tom, ako mala jeho manželka Olena pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2, informovala v piatok agentúra DPA. Ukrajinský prezident podľa ústavy nemôže plnením svojich povinností poveriť inú osobu, a preto nemôže odísť do úplnej izolácie, uvádza sa vo vyhlásení prezidentskej kancelárie. Zelenskyj podľa DPA každý deň absolvuje testovanie a do blízkeho kontaktu bude prichádzať len so svojimi pobočníkmi a členmi ochranky.

Viac o téme: UkrajinaKoronavírusVolodymyr ZelenskyjOlena Zelenská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu