Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Británia zaznamenala v súvislosti s pandémiou KORONAVÍRUSU ďalších 286 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jon Super)

LONDÝN - Počet obetí pandémie nového koronavírusu stúpol v Británii na 40.883, keď ochoreniu COVID-19, ktoré vírus spôsobuje, podľahlo za 24 hodín ďalších 286 ľudí. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Británia eviduje druhý najvyšší počet obetí nákazy spôsobenej koronavírusom na svete; predstihujú ju len USA, ktoré evidujú 2.008.728 prípadov infekcie a 113.099 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na koronavírus. Británia v pondelok spustila povinnú dvojtýždňovú karanténu pre osoby prichádzajúce zo zahraničia. Cieľom je zastaviť šírenie koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Cestujúci, ktorí do Británie prídu letecky, vlakom, autom či loďou, budú musieť vyplniť detailný formulár o svojej ceste a adresu miesta, kde podstúpia samoizoláciu. Zavádzanie karanténnych opatrení v jednotlivých oblastiach Británie je rozličné a bude sa prehodnocovať každé tri týždne. Výnimku majú napríklad vodiči nákladných áut, "nenahraditeľní" zdravotnícki pracovníci či ľudia prichádzajúci z Írska, ktorí sa tam zdržali najmenej dva týždne.

Viac o téme: ObetePandémiaBritániaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu