Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

KORONAVÍRUS Britskí policajti mali plné ruky práce: Tisíce ľudí prišli na nelegálne večierky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Tisíce ľudí porušili v noci na nedeľu vo Veľkej Británii zákaz zhromažďovania a zúčastnili sa na nepovolených tzv. rave večierkoch. Uviedla to agentúra AFP.

Na párty v meste Droylsden ležiacom v grófstve Veľký Manchester, na ktorú prišlo okolo 4000 ľudí, zomrel 20-ročný muž zrejme na predávkovanie drogami. Na podobnom podujatí v Carringtone sa zišlo približne 2000 ľudí. Na týchto večierkoch došlo aj k trom útokom nožom, pri ktorých bol okrem iných vážne zranený 18-ročný mladík. Ďalšieho 25-ročného muža zatkli pre podozrenie z držby zbraní. Polícia tiež vyšetruje údajné znásilnenie 18-ročného dievčaťa. Niektorí účastníci večierkov hádzali na policajtov rôzne predmety a poškodili jedno policajné auto.

Zástupca šéfa policajného zboru Chris Sykes konanie týchto párty kritizoval. Podľa neho boli "jasným porušením zákona" a mali "tragické následky". Miestna labouristická poslankyňa Angela Raynerová uviedla, že ich účastníci "ohrozili svoj vlastný život a život svojich príbuzných". Podľa obmedzení platných v súvislosti s koronavírusovou pandémiou sa môže vonku, v parkoch alebo v súkromných záhradách stretnúť najviac šesť ľudí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


K sobotňajšej 18.00 h SELČ zaregistrovali vo Veľkej Británii 41.698 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, čo predstavuje denný prírastok 36 prípadov. Vyplýva to z údajov ministerstva zdravotníctva zverejnených v nedeľu. Do nedeľňajšej 10.00 h SELČ bolo v Británii pozitívne testovaných 295.889 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu