Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Za štyri dni v Grécku pribudlo 97 potvrdených prípadov nákazy

Koronavírus v Grécku je na ústupe
Koronavírus v Grécku je na ústupe (Zdroj: TASR/AP Photo/Yorgos Karahalis)

ATÉNY - Grécko zaznamenalo veľký nárast v počte potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, a to 97 nových infekcií od predchádzajúceho oznámenia zo 4. júna. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva.

Celkový počet potvrdených prípadov nákazy je teraz 3049. Od 4. júna sa počet úmrtí zvýšil o dve na celkovo 182. Tridsať nových prípadov infekcie bolo dovezených zo zahraničia, pričom 29 ďalších nakazených zistili počas hromadného testovania v regióne Xanthi na severovýchode Grécka, kde sa predtým objavili nové ohniská.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Grécko zrušilo takmer všetky obmedzenia pohybu a od 15. júna chce povoliť vstup na svoje územie turistom bez povinných testov na koronavírus a bez karantény - pod podmienkou, že nepricestujú z letiska označeného Európskou agentúrou pre bezpečnosť letectva (EASA) za vysoko rizikové z hľadiska nákazy koronavírusom. V súčasnosti každý, kto prichádza do Grécka, musí podstúpiť povinné testy a sedemdňovú karanténu, ak je test negatívny, alebo 14-dňovú, ak je test pozitívny.

Viac o téme: PandémiaGréckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu