Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Pribúdanie nových potvrdených prípadov nákazy vo Francúzsku sa spomaľuje

Francúzsko od 2. júna spustilo ďalšiu fázu uvoľňovania prísnych opatrení.
Francúzsko od 2. júna spustilo ďalšiu fázu uvoľňovania prísnych opatrení. (Zdroj: TASR/AP Photo/Thibault Camus)

PARÍŽ - Počet úmrtí na nový koronavírus vo Francúzsku bol v pondelok štyrikrát vyšší než v predchádzajúci deň, ale nárast nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 bol na celotýždňovom minime. Večer o tom informovala tlačová agentúra Reuters.

Francúzske ministerstvo zdravotníctva v oznámení uviedlo, že počet mŕtvych v krajine stúpol o 54, teda o 0,2 percenta, na celkovo 29.209, čo je piaty najvyšší celkový počet úmrtí na svete. V nedeľu hlásili vo Francúzsku 13 úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované koronavírusom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Tento počet môže v utorok výrazne stúpnuť, pretože vláda práve v tento deň - raz za týždeň - pridáva aj údaje z opatrovateľských domovov, ktoré tvoria vyše tretinu celkového počtu úmrtí. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol o 0,1 percenta na 154.188 nakazených, čo je menej než pohyblivý sedemdňový priemer 0,2 percenta.

Z výpočtov agentúry Reuters vyplýva, že ak sa pridajú možné prípady nákazy koronavírusom v opatrovateľských domovoch, celkový počet prípadov infekcií vo Francúzsku bude takmer 191,000, teda deviaty najvyšší na svete.

Ministerstvo doplnilo, že počet ľudí, ktorí sa aktuálne liečia v nemocniciach na COVID-19, klesol o 146 na 12.315. Na vrchole pandémie v polovici apríla ich bolo až 32.292. Počet ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) klesol o 29, teda o 2,8 percenta, na 1024 oproti vrcholu z 8. apríla, keď tam ležalo 7148 pacientov.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu