Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čína nepovolila americkým leteckým dopravcom obnoviť lety: Američania na truc urobili to isté

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: TASR/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

WASHINGTON - Spojené štáty nariadili v stredu pozastavenie všetkých letov čínskych leteckých spoločností do USA a späť po tom, čo Peking nepovolil americkým leteckým dopravcom obnoviť lety do Číny. Toto nariadenie nadobudne účinnosť 16. júna, informovala agentúra AFP s tým, že k tomu môže dôjsť aj skôr, ak tak rozhodne prezident USA Donald Trump.

"Americkí (leteckí) prepravcovia žiadali obnovenie  osobnej dopravy od 1. júna. To, že čínska vláda ich žiadosť neschválila, znamená porušenie našej dohody o leteckej doprave," uviedlo vo vyhlásení ministerstvo dopravy USA. Ministerstvo dodalo, že s čínskou stranou budú ďalej rokovať, aby mohli obe krajiny "naplno využívať svoje bilaterálne práva".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Dovtedy dovolíme čínskym prepravcom prevádzkovať rovnaký počet osobných letov, aký čínska vláda povolí nám," citovala rezort dopravy USA agentúra AP. Pozastavenie letov sa týka štyroch čínskych aeroliniek. USA žiadali tento týždeň Čínu o obnovenie letov spoločností United Airlines a Delta Air Lines. Tie boli prerušené z dôvodu pandémie nového koronavírusu, ktorá vypukla v stredočínskom meste Wu-chan vlani v decembri.

Viac o téme: ČínaDonald TrumpWashingtonPekingSpojené štátyLeteckí dopravcovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu