Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS India ešte koniec epidémie neočakáva: Počet infikovaných opäť stúpol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Anupam Nath)

NAÍ DILLÍ - Počet prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol za posledných 24 hodín v Indii o 8909, celkový počet infekcií tak dosiahol 207.615. S odvolaním sa na indické ministerstvo zdravotníctva o tom v stredu informovala agentúra Reuters.

V Indii doposiaľ podľahlo ochoreniu 5815 ľudí. Predstaviteľka Indickej rady pre zdravotnícky výskum uviedla, že vrchol epidémie v Indii je "ešte veľmi ďaleko". Odborníci predpokladajú, že krajina dosiahne vrchol epidémie koncom júna alebo až v júli. India je momentálne v poradí siedmou krajinou na svete z hľadiska počtu infikovaných osôb a 13. s ohľadom na počet obetí nového druhu koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Indii sa začiatkom júna začali postupne uvoľňovať karanténne opatrenia. Indická metropola Naí Dillí, ktorá je jednou z najzasiahnutejších oblastí v krajine, uzatvorila prístup do celého regiónu na týždeň, avšak povolila otvorenie všetkých priemyselných odvetví. Od 8. júna by sa mali otvoriť svätyne, hotely, reštaurácie aj obchodné centrá. Vzdelávacie zariadenia sa otvoria "po konzultáciách" s indickými štátnymi predstaviteľmi.

Viac o téme: úmrtiaIndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu