Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počet infikovaných KORONAVÍRUSOM v Indii sa blíži k 200-tisíc

V Indii sa začiatkom júna začali postupne uvoľňovať karanténne opatrenia
V Indii sa začiatkom júna začali postupne uvoľňovať karanténne opatrenia (Zdroj: SITA/AP Photo/Anupam Nath)

NAÍ DILLÍ - Počet prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol za posledných 24 hodín v Indii o 8171, celkový počet nakazených tak dosiahol 198.706. Informovalo o tom v utorok indické ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolávajú agentúry TASS a DPA.

V krajine doposiaľ podľahlo ochoreniu 5598 ľudí. Až 97.581 ľudí sa nachádza v nemocniciach, zatiaľ čo 95.527 ľudí sa z nákazy vyliečilo. Ministerstvo uviedlo, že napriek rastúcemu počtu nových prípadov nákazy stúpa aj miera zotavenia, ktorá momentálne predstavuje 48,19 percent z celkového počtu prípadov. Miera úmrtnosti klesla z aprílového 3,3 percenta na 2,83 percenta.

V Indii sa začiatkom júna začali postupne uvoľňovať karanténne opatrenia. Indická metropola Naí Dillí, ktorá je jednou z najzasiahnutejších oblastí v krajine, uzatvorila prístup do celého regiónu na týždeň, avšak povolila otvorenie všetkých priemyselných odvetví.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival uviedol, že tento krok má zabezpečiť, aby mali obyvatelia Naí Dillí dostatok nemocničných lôžok, ktoré nie sú obsadené pacientmi z iných štátov. Od 8. júna by sa mali otvoriť svätyne, hotely, reštaurácie aj obchodné centrá, uvádza agentúra AFP. Vzdelávacie zariadenia sa otvoria "po konzultáciách" s indickými štátnymi predstaviteľmi.

Viac o téme: MŕtviIndiaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu