Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Zákaz pricestovania z Brazílie začne v USA platiť už od utorka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Zákaz cestovania do USA z Brazílie z dôvodu rozšírenia infekčnej choroby COVID-19 v najviac postihnutej krajine Latinskej Ameriky začne platiť už od utorka. V pondelok to oznámil Biely dom, informovala agentúra AP.

Zákaz sa vzťahuje na cudzincov, ktorí sa nachádzali v Brazílii 14 dní predtým, ako sa snažili vycestovať do Spojených štátov. Pôvodne malo nariadenie začať platiť až od štvrtka. Biely dom túto zmenu bližšie nekomentoval. Hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová toto opatrenie v nedeľu predstavila ako krok amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý má ochrániť USA.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Trump už zakázal pricestovať ľuďom prichádzajúcim z Číny a európskych krajín, ktoré boli vážne zasiahnuté pandémiou koronavírusu. Americký prezident minulý týždeň uviedol, že zvažuje uvalenie podobných obmedzení aj na Brazíliu. Najväčšia juhoamerická krajina podľa údajov brazílskeho ministerstva zdravotníctva eviduje viac ako 374.898 prípadov ochorenia COVID-19, čo je po USA druhý najvyšší počet infikovaných na svete. Ochoreniu v Brazílii doteraz podľahlo 23.473 ľudí.

V Spojených štátoch za predchádzajúcich 24 hodín zaznamenali ďalších 532 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím ich celkový počet stúpol na 98.218, píše agentúra AFP. Z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) vyplýva, že v USA bolo dosiaľ potvrdených vyše 1,66 milióna prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý ochorenie spôsobuje. USA zostávajú krajinou, ktorú pandémia koronavírusového ochorenia zasiahla najťažšie, pokiaľ ide o počet úmrtí i počet potvrdených prípadov infekcie.

Viac o téme: Cestovanie USABrazíliaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu