Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Maďarsko-srbské hraničné priechody otvorili pre občanov oboch krajín

Péter Szijjártó Zobraziť galériu (2)
Péter Szijjártó (Zdroj: Foto: SITA/AP)

BUDAPEŠŤ - Od pondelka 10.00 h sú štátne hranice medzi Maďarskom a Srbskom otvorené pre občanov oboch krajín, a to bez obmedzení. Na cestnom hraničnom priechode Röszke-Horgoš to v pondelok oznámil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Podľa agentúry MTI sa šéf maďarskej diplomacie na hraniciach stretol s ministerkou pre európsku integráciu Jadrankou Joksimovičovou a s predsedom Zväzu vojvodinských Maďarov Istvánom Pásztorom. "Srbskí občania môžu vstúpiť na územie Maďarska bez toho, že by museli absolvovať povinnú karanténu a podobne sa môžu vrátiť aj občania Maďarska z návštevy Srbska," povedal Szijjártó.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa jeho slov otvorenie hraníc umožní stretávanie rodín a spoločenstiev žijúcich v pohraničí a prispeje k oživeniu hospodárskych vzťahov. Šírenie nákazy novým druhom koronavírusu v Srbsku už podľa MTI slabne. Z nedele na pondelok tam stúpol počet nakazených z 11.092 na 11.159. Uplynulý piatok a pondelok boli prvými dňami od vypuknutia epidémie, kedy v tejto krajine nezaznamenali žiadnu obeť ochorenia COVID-19.

Viac o téme: HranicaPandémiaMaďarskoSrbskoKoronavírusPéter Szijjártó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu