Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Český Senát vydá na trestné stíhanie šéfku klubu ANO Hamousovú

Zdeňka Hamousová
Zdeňka Hamousová (Zdroj: Facebook/ Mgr. Zdeňka Hamousová - senátorka)

PRAHA - Český Senát v stredu rozhodol, že na trestné stíhanie vydá šéfku klubu strany ANO Zdeňku Hamousovú, ktorá šoférovala pod vplyvom alkoholu. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

Hamousová svoju chybu uznala a s vydaním na trestné stíhanie súhlasí. "Žiadam vás o vydanie mojej osoby na trestné stíhanie," povedala v pléne hornej komory českého parlamentu. "Ako človek som sa nesprávala správne a otvorene sa k tomu konaniu hlásim. Mrzí ma spôsob, akým som konala. Za 40 rokov, odkedy vlastním vodičský preukaz, som nemala žiaden incident ani trestné body. To ale môj čin neospravedlňuje," dodala.

Hamousová mala počas kontroly v krvi viac ako jedno promile alkoholu, uviedol predseda senátneho imunitného výboru Ivo Bárek s tým, že v tomto prípade išlo už o trestný čin. Za šoférovanie pod vplyvom návykovej látky hrozí v Česku podmienečný alebo nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok, pokuta od 25.000 do 50.000 českých korún (zhruba 909 - 1818 eur) a zákaz riadenia motorového vozidla na jeden až dva roky.

Viac o téme: AlkoholČeskoANOSenátZdeňka Homousová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu