Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Úrady vo Francúzsku uzavreli pre podozrenie zo šírenia vírusu desiatky škôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzske úrady zatvorili pre podozrenia zo šírenia nového koronavírusu 70 škôl. V priestoroch škôl však nebol od ich opätovného otvorenia zaznamenaný nový prípad ochorenia COVID-19, informovala v utorok televízia CNN s odvolaním sa na francúzske ministerstvo školstva.

Zatvorenie škôl ministerstvo zdôvodnilo tým, že podozrenia na ochorenie COVID-19 evidujeme v ich širšom okolí. "Ak si napríklad vezmeme mesto Sens, 25 zo 70 škôl sme uzavreli práve v tomto meste, keďže sme v ňom zaznamenali jeden nový prípad (ochorenia COVID-19)," tvrdí ministerstvo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Uzavretie škôl prichádza v čase, keď Francúzsko prechádza zložitým procesom reštartovania ekonomiky a uvoľňovania karanténnych opatrení bez toho, aby došlo k prudkému nárastu nových infekcií.

Od minulého týždňa podľa francúzskeho ministra školstva Jeana-Michela Blanquera vo Francúzsku znovu otvorili približne 40.000 škôl. Z celkového počtu 1,4 milióna žiakov, ktorí sa vrátili do školských lavíc, je 186.000 z tzv. zelených zón, kde už neplatia obmedzenia voľného pohybu.

Viac o téme: ŠkolyFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu