Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Maďarsku v uplynulých dňoch zaznamenali nárast počtu infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých dňoch bol v Maďarsku zaznamenaný mierny nárast počtu potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, povedala v pondelok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová, ktorá vyzvala k opatrnosti.

Podľa internetového vydania denníka Népszava ďalej konštatovala, že dobrou správou je, že z aktívnych nakazených, ktorých je v súčasnosti 1673, je odkázaná na nemocničnú starostlivosť už iba tretina pacientov, aktuálne 568. Z nich je na pľúcnej ventilácii 46. Z ochorenia sa už uzdravilo 1400 osôb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V súčasnosti na 100.000 obyvateľov pripadá 36,2 infikovaných. V uplynulých 24 hodinách podľahlo ochoreniu COVID-19 ďalších 11 starších pacientov trpiacich chronickými chorobami, pričom počet nakazených novým druhom koronavírusu stúpol na 3535.

Müllerová podotkla, že tretinu nemocničných lôžok, ktoré boli v krajine vyčlenené pre prípad masového rozšírenia nákazy, uvoľnia na pooperačnú starostlivosť, pričom 3000 lôžok už bolo uvoľnených pre pacientov po akútnych operačných zákrokoch. Šéfka ÁNTSZ upozornila na reálnu hrozbu návratu epidémie nadchádzajúcu zimu, preto krízový štáb podľa jej vyjadrenia necháva časť nemocničných kapacít v pohotovosti.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu