Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Čína hlási sedem nových prípadov, Južná Kórea pätnásť

V pevninskej Číne bol celkový počet potvrdených prípadov od 17. mája 82 954 Zobraziť galériu (2)
V pevninskej Číne bol celkový počet potvrdených prípadov od 17. mája 82 954 (Zdroj: SITA/Zhang Nan/Xinhua via AP)

PEKING - Čína za nedeľu hlásila sedem nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o dva viac ako deň predtým, informovala v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

Z nových prípadov dva boli diagnostikované v provincii Ťi-lin na severovýchode Číny, ktorá je v súčasnosti v čiastočnom tzv. lockdowne v dôsledku rozšírenia infekcie. Obchodná metropola krajiny Šanghaj oznámila za nedeľu jeden nový prípad lokálneho prenosu, prvý od konca marca.

Ďalšie štyri nové prípady nákazy v pevninskej Číne boli cestujúci prichádzajúci do Vnútorného Mongolska na severe Čínskej ľudovej republiky zo zámoria. V pevninskej Číne bol celkový počet potvrdených prípadov od 17. mája 82.954, zatiaľ čo počet obetí zostal nezmenený na úrovni 4633.

Čína tiež 17. mája oznámila 18 nových asymptomatických prípadov infekcie v porovnaní s dvanástimi deň predtým. Čína do svojich štatistík o potvrdených prípadoch nakazenia koronavírusom nezahŕňa ľudí, ktorí síce majú pozitívny test, ale nevykazujú žiadne príznaky, ako je horúčka.

Južná Kórea zaznamenala 15 nových prípadov 

Južná Kórea oznámila v pondelok 15 nových prípadov nákazy koronavírusom za posledných 24 hodín, čo podporilo nádeje, že šírenie infekcie v novom ohnisku súvisiacom s nočnými klubmi v Soule je na ústupe. Informovala o tom agentúra Yonhap.

KORONAVÍRUS Čína hlási sedem
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man)

Nové údaje, ktoré zverejnilo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC), zvýšili celkovú bilanciu pandémie v krajine na 11.065 infikovaných. Južná Kórea zaznamenala jedno úmrtie, čím sa počet obetí koronavírusu v krajine zvýšil na 263. KCDC uviedlo, že celkový počet uzdravených stúpol o 16 na 9904 ľudí. Z nových prípadov bolo 10 dovezených zo zahraničia, čím sa ich celkový počet dostal na 1777.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Južná Kórea po niekoľkých týždňoch spomaľovania šírenia nákazy zaznamenala tento mesiac výraznejší nárast na približne 30 nových prípadov za deň. Väčšinu z týchto infikovaných spojili so znovuotvorenými nočnými klubmi v zábavnej štvrti Itchewon v hlavnom meste Soul. Počet návštevníkov týchto klubov medzi 24. aprílom a 6. májom sa odhaduje na 5000.

Zdravotnícke úrady zostávajú ostražité, čo sa sekundárneho a terciárneho prenosu koronavírusu týka. Otestovali už viac ako 61.000 ľudí, ktorí mohli byť infikovaní v znovuotvorených nočných kluboch vo štvrti Itchewon.

Viac o téme: PrípadyČínaJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu