Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Na Madagaskare liečia nový vírus bylinným čajom, ponúkajú ho aj ostatným

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

NIAMEY - Nigerská vláda v utorok dostala z Madagaskaru zásielku bylinného čaju, ktorú madagaskarský prezident Andry Rajoelina považuje za účinný prostriedok v boji proti novému koronavírusu. Uviedla to agentúra AFP.

Nápoj obsahuje okrem iných bylín najmä prírodný extrakt artemisinín z rastliny Palina ročná (Artemisia annua) s preukázanou účinnosťou pri liečbe malárie. Rajoelina dúfa, že liečivý nápoj distribuuje do celej západnej Afriky, ako ďalších regiónov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa Madagaskarčanov nápoj lieči pacientov s ochorením COVID-19 do 10 dní. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) však upozornila, že účinky bylinného čaju neboli testované a neexistujú žiadne publikované vedecké štúdie o jeho účinnosti.

Zásielka obsahuje vrecúška pre 900 ľudí - 300 pre chorých a 600 pre ostatných v rámci preventívnych opatrení. Podobnú zásielku od Madagaskaru dostali aj Guinea-Bissau a Rovníková Guinea. Podľa najnovších údajov je v Nigeri, jednej z najchudobnejších krajín na svete, evidovaných 755 prípadov nového koronavírusu a 37 úmrtí.

Medzi obeťami je aj minister práce Mohamed Ben Omar. Niger v snahe zastaviť šírenie nákazy nariadil stav zdravotnej pohotovosti, zatvoril svoje hranice, školy, zakázal bohoslužby a izoloval hlavné mesto Niamey od zvyšku krajiny.

Viac o téme: MadagaskarKoronavírusBylinný čaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu